میزان دامداری و دامپروری در ایران نیز قابل توجه است. از میان دامهای این کشور، گوسفندان شمار بسیاری دارند و نسبت به بقیه، بیشترند و به دنبال آنان بز، گاو، شتر، اسب، گاومیش و قاطر قرار دارند.
در طول نیمه دوم قرن ۲۰، تولیدکنندگان با استفاده از اصلاح نژادی به ایجاد نژادهای دامی و نژادهای دورگه که تولید را افزایش میدهند متمرکز شدند، در حالی که عمدتاً نیاز به حفظ تنوع ژنتیکی را نادیده میگیرند.
↑ «بالانس مصرف کود در کشور رعایت نمیشود». پایگاه خبری اقتصاد سبز آنلاین. دریافتشده در ۲۰۲۳-۰۱-۱۶.
یکی از بخشهای دارای رشد بالا، مرغداریها هستند که زیرساخت آنان، به سرعت رشد کرده است. چهرهٔ صنعت مربوط، اکنون به شکل چشمگیری تغییر یافته است؛ به گونهای که همهٔ فرایند زنجیرهٔ تأمین، میتواند در خود کشور انجام شود.[۴۳][۴۴]
↑ ۱۱٫۰ ۱۱٫۱ «گرسنگی پنهان چیست و چه علائمی دارد؟». شهرآرانیوز. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۱۱.
قحطی بزرگ ایرلند (۱۸۴۵–۱۸۴۹) یک مثال معروف از خطرات کشت تک محصولی میباشد در عمل هیچ روشی برای کشاورزی پایدار وجود ندارد چون اهداف و روشهای دقیق و مشخص بایستی برای هر مورد خاص تطبیق داده شود. ممکن است چند تکنیک کشاورزی وجود داشته باشد که ذاتاً در تضاد با مفهوم پایدارپذیری هستند ولی سوء تفاهم متداولی در مورد اثرات چند عملکرد وجود دارد. امروزه رشد بازارهای کشاورزان محلی به مزارع کوچک این امکان را میدهد تا محصولاتی را کشت کنند و بفروش برسانند که بتوانند کود بازیافتی از آنها بدست آورند. با استفاده از چرخه محلی این کار به دور کردن مردم از تکنیکهای بریدن و سوزاندن که ویژگیهای مشخص کشاورزان مختلف هستند کمک میکند، با این وجود کشاورزی بریدن و سوزاندن در آمازون برای حداقل ۶۰۰۰ سال بکار گرفته شدهاست، قطع درختان جنگل بهطور جدی از دههٔ ۱۹۷۰ عمدتاً در نتیجه برنامهها و سیاستهای دولت برزیل شروع شد.
مراحل مختلفی بایستی برای پیشرفت سیستمهای کشاورزی مقاوم در برابر خشکسالی حتی در سالهایی که بارش باران متوسطی داریم طی شود. این اقدامات شامل عملکردهای سیاسی و مدیریتی است:
کشورها بر اساس میزان تولید کشاورزی (به صورت اسمی) در اوج سال ۲۰۱۸ (بر حسب میلیارد دلار آمریکا))
با توجه به عرضه محدود منابع طبیعی در هر هزینه و موقعیت خاص، کشارزی که برای منابع مورد نیاز ناکارآمد یا زیانآور است ممکن است در نهایت منابع در دسترس یا توانایی برای بدست آوردن آنها را تمام کند. همچنین ممکن است اثرات منفی مثل آلودگی و هزینههای مالی و تولید داشته باشد.
[پیوند مرده] ↑ عبد میشانی، سیروس؛ شاه نجات بوشهری، علیاکبر (۱۳۹۴). اصلاح نباتات تکمیلی. ج. یک. انتشارات دانشگاه تهران. ص. ۳۰-۳۱.
صفحههایی که از یادکرد وب با پارامتر وضعیت پیوند استفاده میکنند
برزشناسی نوین، اصلاح نباتات، مواد شیمیایی زراعی مانند سموم دفع آفات و کودها و دیگر پیشرفتهای فنی باعث افزایش شدید بازدهی مزرعهها گردیدهاست، اگرچه باعث آسیبهای گسترده زیستمحیطی نیز شدهاست. برخی از این مشکلات زیستمحیطی عبارتند از: تأثیرات در گرم شدن کره زمین، تخلیه سفرههای زیرزمینی، جنگل زدایی، مقاومت آنتیبیوتیکی و سایر آلودگیهای کشاورزی.
در عوض، آنها میتوانند از حداقل مقادیر مورد نیاز استفاده کنند و مناطق بسیار خاصی را هدف قرار here دهند، یا حتی با گیاهان جداگانه، رفتار متفاوتی داشته باشند.[۶۹] فناوریهای رباتیک، امکان پایش و مدیریت قابل اعتمادتر منابع طبیعی مانند هوا و آب را فراهم میسازد. همچنین به تولیدکنندگان کنترل بیشتری بر تولید، فرآوری، توزیع و ذخیرهسازی گیاهی و حیوانی میدهد.[۶۹]
۱۰ محصول عمده صادرات غذایی و کشاورزی کشور در سال ۱۳۹۲–۱۳۹۱ به شرح زیر بوده است: انواع پسته خندان (۷۰۶٫۳ میلیون دلار)، رب گوجه فرنگی (۱۶۹٫۹ میلیون دلار)، مغز پسته تازه یا خشک (۱۵۱٫۴ میلیون دلار)، ماست بجز فراوردههای تغذیه کودکان شیرخوار (۱۴۴٫۷ میلیون دلار)، بستنی و سایر شربتهای یخزده حتی دارای کاکائو (۱۴۰٫۹ میلیون دلار)، شیرینی همچنین شکلات سفید بدون کاکائو (۱۳۷٫۸ میلیون دلار)، تیزابی بیدانه انگور خشک کرده (۱۳۳٫۶ میلیون دلار)، هندوانه (۱۳۰٫۱ میلیون دلار)، بیسکویتهایی که به آنها مواد شیرینکننده افزودهاند (۱۲۷٫۲ میلیون دلار) و پنیر (۱۲۵٫۱ میلیون دلار).